home   /   informatie  /   biografie

Biografie


Mijn naam is Pieter Bosch. Sinds 2005 ben ik werkzaam als natuurfotograaf. 

Ik ben opgegroeid in Ermelo (midden op de Veluwe) waar ik er al op jonge leeftijd op uit trok om vogels en andere dieren te observeren in hun natuurlijke omgeving. Destijds gewapend met een eenvoudige cassette recorder om vogelgeluiden op te nemen, later met mijn eerste analoge camera stapte ik over op fotografie, eerst hobbymatig, later professioneel.

Geboeid door de veelzijdigheid en de schoonheid van de natuur, is mijn passie inmiddels natuurfotografie, waarbij  vogelfotografie de absolute voorkeur heeft. Maar ook het fotograferen van andere onderwerpen heeft mijn aandacht.

Flevoland
Sinds 1991 ben ik woonachtig in Dronten waar ik samen met mijn echtgenote een internet reclamebureau exploiteer, hier wordt ook fotografie als dienst aangeboden. De combinatie van techniek en design spreken mij enorm aan. Voor veel mensen is Flevoland kaal en vlak, voor mij juist ruimtelijk en uitdagend.

Natuurgebieden met veel rust, ruimte en voedselaanbod zorgen voor een enorme diversiteit. De verschillende natte graslanden, riet- en moerasgebieden waar bijzondere vogelsoorten hun leefgebied hebben, zijn een ideaal jaaggebied zijn voor bijvoorbeeld de grote zilverreiger, blauwe reiger, lepelaar en roerdomp. De meeste foto's in het portfolio zijn genomen in een van de vele natuurgebieden die Flevoland rijk is. 

Mijn setup


Expostities

St Jansdal Lelystad (link)
Galerie Dronten (link)

Publicaties

Boerenvee
Zoom Magazine
Vogelskijken (Makingoff vogelvrijdag)